"Rockköket" - Jesper Almén

image7


För första gången tänkte jag faktiskt göra något så vågat som att skriva om en bok jag inte läst! Japp, det stämmer, samtliga böcker som jag räknat upp hittills har jag alltså också läst!
Boken jag tänkte skriva om nu är dock en kokbok - ska vi vänta på att jag någongång läser en sådan, så.. tja, då lär vi få vänta! ;)

Boken "Rockköket" innehåller tydligen recept på maträtter som anspelar på kända band eller låt-titlar, t.ex. köttfärslimpa (Meatloaf) och fyllda kycklingbröst (Dixie Chicks) och innehåller också en liten text om varje band. Svårighetsgraden på recepten varierar och jag funderar på om det finns något band som anspelar på kokta makaroner? Låter lagom avancerat för mig. ;)

Hursomhelst så tyckte jag detta var en så kul och annorlunda kokbok så jag var tvungen att dela med mig. :)
Tipset fick jag i tidningen Sköna Hem nr 13/06.

"Da Vinci-koden" - Dan Brown

image6


Vid det här laget har väl näst intill varenda människa redan läst den här boken, men jag tänker tipsa om den iallafall.

Bokens huvudperson är Robert Langdon, professor i religiös symbolik. När han kallas till Louvren där intendent Jacques Saunière hittats mördad antar han att det är på grund av sina kunskaper om symboler som han tillfrågas, kroppen är nämligen täckt av symboler  - skrivna med Saunières blod. Men han får snart klart för sig att han själv är misstänkt, eftersom den mördade lämnat efter sig budskapet "Find Robert Langdon". I sista stund gör dock Sophie Neveu, Saunières sondotter, entré i handlingen och lyckas få med sig Langdon därifrån. Så börjar flykten undan polisen, och jakten på sanningen om Saunières död. Spåren pekar mot att Saunière var medlem av det hemliga sällskapet Prieuré de Sion, och att sällskapets främsta uppgift var att skydda den heliga Graalen. Den heliga Graalen visar sig dock vara något långt större än bara en bägare... och det är inte bara Langdon och Sophie som är på jakt efter den!

"Da Vinci-koden" handlar om religionshistoria, symboler och konst, samtidigt som det är en spännande deckarliknande historia. Till stilen påminner den om Margit Sandemos serie "Svarta riddarna", och böckerna om den unga privatdetektiven Kitty (!).
Jag rekommenderar alla att läsa den här boken - och välj den illustrerade utgåvan, för man blir ständigt sugen på att kontrollera om det faktiskt finns den symbolik i till exempel Da Vincis tavlor som det beskrivs i boken.
Boken har beskyllts för mängder av faktafel och missledande uppgifter om kristendomen och Jesu liv, men hey!, det är en skönlitterär historia, man får ta sig konstnärliga friheter! Personligen tycker jag att det är en rafflande version och tolkning av myten om den heliga Graalen som presenteras i den här boken - man vet aldrig...

Länk till författarens hemsida



Såhär skrev jag om boken på Boksidan:

Boken alla pratar om! Dess ryktbarhet gjorde att jag kände att man borde läsa den, och när jag fick låna den av en bekant var det så dags.
Jag var först lite skeptisk då jag befarade att den skulle handla mycket om konst och att man skulle vara tvungen att vara intresserad och insatt i ämnet.
Och visst handlar den om konst, men man behöver alls inte vara någon expert, man får tydligt det väsentliga berättat för sig som en del av den spännande historien. Förutom konst får man en portion religionshistoria, en del symbolvetenskap och en mordhistoria. Vi får också en intressant teori om den legendariska heliga Graalen... Boken bjuder på spänning i form av kodade meddelanden, chiffer och en mordutredning.

Jag tyckte den påminde lite om Margit Sandemos serie "De svarta riddarna" (!). Den som läst om privatdetektiven Kitty kan nog också förnimma en bekant känsla. Detta är definitivt en bok för dig som gillar mysterier!
Mycket bra bok, rekommenderas!!

Bokhyllan "SelfShelf"

Har man en massa bra böcker, så vill man ju självklart förvara dem på ett både praktiskt och snyggt sätt också. En av mina favoritbokhyllor är hyllan "SelfShelf" från Coolstuff.se:

image5


Hyllan har formen av en bok (till vänster på bilden) och fästs på väggen. När du sedan staplar dina böcker på den går det inte att skilja hyllan från riktiga böcker, och det ser ut som om alltihop svävar i luften - jättehäftigt!

Jag har även bloggat om den här hyllan på Mimmis favoritsaker, ta gärna en titt där också. :)

Tjohoo! :)

Igår fick jag ett brev hem i postlådan, jag hade vunnit pris i en korsordstävling i Dagens Nyheter. Priset? Ett presentkort på 200 kronor på AdLibris! Tjoho, det kan ju inte bli bättre! :) Så jag skyndade mig att logga in och plocka den virtuella kundvagnen full. Dessa böcker blev det:
- No tears for queers av Johan Hilton, en verklighetsbaserad bok om hatbrott mot homosexuella. 39:- Städade bokhyllan och insåg att jag redan har den här boken, så nu har jag plockat bort den från varukorgen.
- Pages for you av Sylvia Brownrigg, en skönlitterär historia på engelska om en ung tjej som förälskar sig i sin lärarinna. 107:-
- Lär dig ta emot djurens budskap av Mia Mattsson-Mercer, en bok om att kommunicera med djur. 39:-
- Vi är inte ensamma av Margit Sandemo, en bok om övernaturliga fenomen t.ex. "osynliga hjälpare". 39:-
- Tjuvlyssnat av Damon Rasti37:-
- Mias hemlighet av Maria Eriksson (uppföljaren till "Gömda" och "Asyl") 35:-

Allt detta blev alltså att kosta mig endast 96:- 57:- (frakten är fri) - inte illa! :)

Om djur

Böcker som handlar om djur och djurkommunikation.
Listan uppdateras efter hand.

* Förstå din hund - Jan Fennell
Jan har utvecklat en metod som hon kallar "Amichien Bonding"; att få hunden att lyda genom att signalera ledarskap. En intressant och tänkvärd bok!
* Vi som förstår djurens språk - Temple Grandin
Temple har autism och har undersökt likheten mellan autistiska och djur vad gäller sätt att tänka och uppfatta omgivningen.
* De dimhöljda bergens gorillor - Dian Fossey
Dian vigde sitt liv åt att studera bergsgorillor i Afrika. Det här är hennes egen bok om det hon upptäckte och upplevde.
* Kvinna i dimmornas land - Farley Mowat
En bok om Dian Fossey och hennes forskning kring bergsgorillorna i Afrika.
* Lär dig tala med djur - Pehr Trollsveden
En bok med instruktioner och tips för dig som själv vill lära dig kommunicera med djur, se djurets aura m.m.
* Tala med hästar - Henry Blake
Författaren har utvecklat en metod för att kommunicera med hästar. Det sker genom att dels tolka hästens tecken och kroppsspråk, dels genom ESP och telepati.

Om att vara barn till missbrukare

Verklighetsbaserade böcker om att ha missbrukande föräldrar.
Listan uppdateras efter hand.

* Kärleksbarnet - Hillevi Wahl (om författarinnans alkoholiserade mamma)
* Maskrosungen - Sandra Gustafsson (bägge föräldrarna alkoholister, mamman dessutom psykiskt sjuk)
* En andra chans - Lauren Roche (om författarinnans drogmissbrukande mamma)
* Att komma till ro med det allra värsta - Petra Östergren (om författarinnans alkoholiserade mamma)
* Snälla mamma... sluta dricka - Britta Berggren Ericson (författarinnan är själv mamma och nykter alkoholist)

Aldrig mer "hundöron"!

Hittade de perfekta bokmärkena för den entusiastiska läsaren, eller kanske studenten, som vill märka ut särskilt intressanta, läsvärda eller viktiga stycken i boken utan att för den skull behöva förstöra den med vikta hörn:

image2

Jag har redan fullt klart för mig hur jag skulle använda dem: frågetecknet för avsnitt som tål att reflektera en extra gång över, utropstecknet för de där styckena som träffar mitt i prick, citationstecken självklart för stycken att citera, och asterisken för extra vackra avsnitt. :)

Du hittar dem på Fredflare.com.

Verklighetsbaserat diverse

Diverse verklighetsbaserade böcker.
Listan uppdateras efter hand.

* Skärseld - Linda Lovelace
Linda berättar om sin tid som porrstjärna mot sin vilja, om våld, tvång och förnedring.
* Nattens barn - Traci Lords
Om Tracis tid i porrbranschen, samt om hennes barndom och uppväxt
* Vackra barn - Torey Hayden
Torey berättar om sitt arbete med barn med diverse problem och svårigheter
* Skymningsbarn - Torey Hayden
Om fall hon arbetat med, bl.a. en sexuellt utnyttjad nioårig flicka, och en 4-årig pojke som inte pratar.
* De bortglömda barnen - Kathy Harrison
Kathy berättar om hur det är att vara fostermor och om de barn hon tagit hand om
* Vi lever! - Piers Paul Read
Om hur ett flygplan kraschar i Anderna. Några av passagerarna överlever mirakulöst nog, men de är långt ifrån civilisationen och är utlämnade till sin egen överlevnadsförmåga. Detta är historien om hur några av dem faktiskt överlevde på berget och tog sig hem igen.
* Miraklet i Anderna - Nando Parrado
Nando var en av passagerarna på det plan som kraschade i Anderna, och en av de få som överlevde. Detta är hans berättelse.
* Kvinna och FBI-agent - Candice DeLong
Om författarens tid som FBI-agent och de fall hon arbetat med, bl.a. UNA-bombaren
* Albatross - Deborah Scaling Kiley
Deb m.fl. seglar på Atlanten när båten förliser. Detta är historien om deras kamp mot havet.
* Ett skrik i mörkret - John Bryson
En baby försvinner från en camping, enligt mamman tar en dingo henne. Flera rättegångar följer, där både mamman och pappan misstänks.
* ...och himlen var oskyldigt blå - Charlotta Ölander
Charlotta och hennes pojkvän var i Khao Lak när tsunamin kom. Detta är deras berättelse om katastrofen.
* Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak - Pigge Werkelin
Om tsunami-katastrofen och Pigges sökande efter sin familj.
* Manipulering pågår
Före-detta sektmedlemmar berättar om sin tid i olika sekter.
* Tille-Lille - Therese Vesterlund
När Tille var bara några dagar gammal upptäcktes symptom på den dödliga sjukdomen Epidermolysis bullosa (EB). Detta är berättelsen om Tilles korta liv.
* Rädda Felix - Helena Richardson
Helenas två söner bär bägge på samma livshotande sjukdom. För äldste sonen Mathias är det redan försent, men Felix kan räddas om familjen skaffar ett till syskon som kan donera benmärg. I boken berättar Helena om familjens kamp för att få tillämpa en kontroversiell variant av provrörsbefruktning för att sortera ut ett embryo med rätt egenskaper.
* Brott och minne - Sven-Åke Christianson & Görel Wentz
I denna bok får såväl brottsoffer som förövare berätta sina historier, i syfte att belysa minnets funktion vid traumatiska händelser. Sven-Åke Christianson är känd för att ha medverkat som sakkunnig i t.ex. Thomas Quick-rättegångarna, Arboga-morden m.fl.
* Sophies resa - Sally Collings
Lilla Sophie har överlevt två svåra olyckor, varav den ena med svåra brännskador som följd. Det här är berättelsen om en flicka med stort mod och en otrolig livsglädje.
* Helvetet inifrån - Lasse Wierup & Daniel Olsson
Boken bygger på intervjuer med Micke "Mega" Johannessen som en gång hade en högt uppsatt position inom Hells Angels. Nu lever han utomlands med skyddad identitet, sedan han uteslutits ur klubben.
* Blodsbröder - Tommy Deogan
Tommy berättar om sin tid som fotbollshuligan, om drogerna och kriminaliteten och vägen ur, samt om brodern Tony som misshandlades till döds 2002.
* Pojken med vykorten - Marion Shergold (och Pamela Cockerill)
Endast 9 år gammal diagnostiserades Craig Shergold med hjärntumör. I samband med sin sjukdom önskade han sig krya-på-dig kort i hopp om att komma med i Guinness rekordbok. Han mottog otroliga mängder kort, slog rekordet och viktigast av allt - besegrade sjukdomen!


Kända brott & brottslingar

Verklighetsbaserade böcker om brott, rättsfall och/eller brottslingar.
Listan uppdateras efter hand.

* Dotter till en mördare - Anne Marie West
Om seriemördarna Fred och Rose West
* Farväl, älskade Holly - Kevin Wells
Om 10-åriga Holly och hennes kompis som försvann i augusti 2002 och återfanns mördade
* Flickan i källaren - Allan Hall & Michael Leidig
Om Natascha Kampusch i Wien som kidnappades som 10-åring och satt fången i 8 år
* Doktor Romand - Emmanuel Carrére
Om "doktor" Romand som i 18 år lurar hela sin omgivning att han är läkare och slutligen mördar hela sin familj
* Döden är en man - Per Lindeberg
Om mordet på Catrine da Costa
* Sanningen är en sällsynt gäst - Lars Borgnäs
Om mordet på Catrine da Costa
* Catrine och rättvisan - Hanna Olsson
Om mordet på Catrine da Costa
* Ohörda rop - Gitta Sereny
Om Mary Bell som bara 11 år gammal dödade två yngre pojkar och ställdes inför rätta i en vuxendomstol
* Den 777:e mannen - Camilla Andersson & Anders Boström
Om "Hagamannen" som under flera år våldtog och misshandlade kvinnor och höll hela Umeå i skräck
* Medan de sov - Kathryn Harrison
Boken handlar om Jody, vars bror Billy dödade deras föräldrar och yngsta syster en natt 1984. Med den här boken försöker författaren, genom samtal med såväl Jody som Billy, reda ut vad som egentligen hände och vad som låg bakom.
* Helle, en av sju mördade i Falun juni 1994 - Yvone Jürgenson Lumila
Helle var en av dem som föll offer för Mattias Flink. Här berättar hennes mamma om sorgen efter dottern.
* 102 minuter - Jim Dwyer & Kevin Flynn
Om 11 september, terrorattacken mot World Trade Center
* Jag lever, pappa - Siri och Erik Sønstelie
Siri var en av de ungdomar som befann sig på Utøya den 22 juli 2011 och som överlevde Anders Behring Breiviks vansinnesdåd. Här berättar hon och hennes pappa Erik sina historier, som överlevande respektive skräckslagen förälder.
* Året utan sommar - Erika Fatland
Erika har samtalat med människor som på ett eller annat sätt påverkades av terrordådet i Oslo och på Utøya 2011, bland annat människor som befann sig i regeringskvarteret eller på ön samt deras anhöriga.  

"Tjuvlyssnat" - Damon Rasti

image4


Eftersom jag nyss tipsat om bokrean och CDON, kan jag passa på att också slänga in ett tips om en bok som finns där till ett mycket bra pris, och som dessutom är fantastiskt rolig. Boken jag pratar om är "Tjuvlyssnat", en samling guldkorn från sajten Tjuvlyssnat.se, tjuvlyssnade konversationer ur verkliga livet. Många skratt garanteras, det som sägs är både roligt, tokigt och tänkvärt! Boken kostar endast 29:- på CDON. Det finns också en "Tjuvlyssnat 2", den kostar 79:- på samma sajt. Även den är väldigt rolig! Enjoy! :)

Bokrea 26 februari!

Idag är det en vecka kvar tills bokrean drar igång - hög tid alltså att boka in semester den dagen! ;)
Har du inte möjlighet att ta dig till en bokhandel mitt i natten finns det tack och lov ett alternativ: nätet! Min absoluta favoritsajt när jag ska handla böcker på nätet är CDON. De har ett brett utbud av böcker, och dessutom bra priser. Frakten är 29:- oavsett hur mycket du beställer - handlar du för över 600:- är frakten gratis!

Kika in och förboka dina bokrea-favoriter redan nu, det är först till kvarn som gäller...

Barnmisshandel

Verklighetsbaserade böcker om barnmisshandel och Münchhausen by proxy.
Listan uppdateras efter hand.

* Starkare än hatet - Tim Guénard
* Pojken som kallades Det - Dave Peltzer
* Pojken som inte fanns - Dave Peltzer
* Pojken som överlevde - Dave Peltzer
* Jag dödade mitt barn - Michele G Remington
* De bortglömda barnen - Kathy Harrison
*
Mamma sa att jag var sjuk - Julie Gregory

Sexuellt utnyttjande/övergrepp

Verklighetsbaserade böcker om sexuellt utnyttjande, övergrepp och våldtäkt.
Listan uppdateras efter hand.

* Bakom stängda dörrar - Kristina Hansen
* Den tusende gången - Ulrika Olson
* Ulrikas sista strid - Ulrika Olson
* En riktig våldtäktsman - Katarina Wennstam
* Pappas flicka - Eileen Franklin
* Där ingenting kan ses - Anna-Karin Granberg
* Längre bort än hit - Anna-Karin Granberg
* Alexandras rum - Anna Matsson
* De ensammas hus - Anna Matsson
* Gör vad ni vill men döda henne inte - Yolanda
* När blodsbanden brister - Hanna Svensson
*
Korgossen - Alexander
* Bilden av pappa - Thelma Ásdísardóttir
* Vår lilla hemlighet - Toni Maguire
* Avklädd - Andreas Harne
* Våldtagen - men jag är fanimej inget offer - Caroline Malmberg Willfox
* Trasdocka - Yvonne Domeij
* En andra chans - Lauren Roche
* Överlevaren - Staffan Sjöberg
* Tillintetgjord - Debra Puglisi Sharp
*
Inte en ängel - Tine Bryld
* Puppan - aldrig mer en vanlig flicka - Kate Östman
* De mest hatade - Börje Svensson (författaren är terapeut och berättar här om sitt mångåriga arbete med de intagna på Norrtäljefängelsets sexualbrottsavdelning)
* Bära leggings i januari - Sara Stille (Saras berättelse om hur hon i tidiga tonåren utnyttjades sexuellt av en bekant till familjen)

"Syskonkärlek" - Katarina von Bredow

image3


Såhär på Alla Hjärtans Dag måste jag passa på att slå ett slag för en av mina favoritböcker, som dagen till ära lämpligt nog också handlar om kärlek. Inte vilken kärlek som helst, dock, utan syskonkärlek. Men inte syskonkärlek av den vanliga sorten, nej, i den här boken blir bror och syster kära i varandra som kille och tjej...

När Amanda inser att hennes känslor för storebrodern Ludvig inte är riktigt så oskyldiga som de borde vara, blir hon chockad. Kär i sin egen bror, det kan man väl bara inte bli, hur pervers är man inte då! Och vad skulle Ludvig säga om han fick veta...! Men det visar sig att Ludvig känner samma sak, och de inleder ett förhållande dömt att misslyckas.
Trots att huvudpersonerna i den här kärlekshistorien är bror och syster, är det så lätt att känna igen sig i deras känslor; tidig, trevande och alldeles himlastormande ungdomskärlek. Boken var när den utkom 1991 Katarina von Bredows debut, och en mycket bra sådan om du frågar mig. Hon skriver om ungas kärlekskänslor bättre än någon annan jag läst, och även sexet skildras hur naturligt som helst - vilket inte torde vara det enklaste i en bok med detta tema, kan man tycka.

Jag letade i evigheter efter denna bok för att få den i min bokhylla, men till slut hittade jag den på en loppis - lycka!
Nu har den dock kommit ut på nytt, finns t.ex. på CDON för överkomliga 39:-

Kvinnomisshandel/-mord

Verklighetsbaserade böcker av och/eller om kvinnor som misshandlats av sin partner eller före-detta partner.
Listan uppdateras efter hand.

* Gömda - Liza Marklund
* Asyl- Liza Marklund
* Mias hemlighet - Maria Eriksson
* Mias systrar - Maria Eriksson
* En tillräckligt vacker dag för att dö - Jeanette Lindblad
* Död före skymningen - Ann Rule
*
Alltid vid din sida - Ann Rule
*
Tills döden skiljer oss åt - ROKS (sex kvinnor berättar om sin kamp mot såväl exmaken som oförstående myndigheter)
* Jag släpper dig aldrig - Ann Rule
En ung tjej försvinner efter en middag med sin hemliga älskare, en rik toppadvokat. Han döms så småningom för mord på henne.

Allt-i-ett läshörna :)

Hittade en bild på den ultimata bokhyllan - bara att fylla med sina favoritböcker och sedan sätta sig till rätta och njuta! :)

image1

Design: Sakura Adachi
Läs mer här.

Bortförda barn

Verklighetsbaserade böcker om barn som förts bort av antingen sin mamma eller sin pappa. Vanligtvis är boken skriven av den andra föräldern, men t.ex. "Rädda mitt barn" handlar om en grupp människor som specialiserat sig på att hjälpa föräldrar få tillbaka sina kidnappade barn.
Listan uppdateras efter hand.

* Älskade barn - Pamela Green
* Inte utan min dotter - Betty Mahmoody
* Kärleken till ett barn - Betty Mahmoody
* Stulna döttrar - Malika Kaddour
* Rädda mitt barn -Neil C. Livingstone
* Även utan mina barn - Elisabeth Stahlschmidt

"I syrenernas tid" - Inger Wikström-Lindgren

Eftersom jag inte hinner varken skriva eller läsa så ofta och mycket som mina besökare skulle vilja, så får jag "fuska" lite och börja med en recension som jag ursprungligen skrivit till en annan sajt, www.saffo.se.

"I syrenernas tid" är en vacker kärlekshistoria som sträcker sig från början till mitten av 1900-talet. Historien berättas av en av huvudpersonerna, Beata von Balk. Beata sitter nu på ålderdomshem och ser tillbaka på det liv hon tillbringat med sin vän och stora kärlek Alma. De levde i en tid då det enda tänkbara för en kvinna var att gifta sig, skaffa barn och sköta hemmet. Detta var dock inget för Beata och Alma, som istället skaffade arbeten och flyttade ihop med varandra. Den kärlek som med tiden blev tydlig dem emellan höll de hemlig för omvärlden, men innanför det gemensamma hemmets väggar spirade den med full kraft.
Boken tecknar en mycket vacker bild av kärleken mellan två kvinnor som håller ihop livet ut, trots att de aldrig kan tillåta sig att visa sin kärlek öppet. Historien är lättsmält och mysig och bjuder på både leenden och tårar. Rekommenderas!

Jag har länge försökt få tag i den här boken utan att lyckas, om någon har den och kan tänka sig att sälja den till mig, eller vet vart jag kan få tag i den, så hör av er! Adressen är mimmi.o2 (a) spray.se, byt ut (a) mot @. OBS! Det är ett o som i oskar, inte en nolla i adressen!

Fler böcker på temat lesbisk kärlek finns som sagt recenserade på Saffo. Direktlänk till recensionerna: www.saffo.se/recensioner.htm


Tips: fjärrlån

Innan boktipsen tar fart på allvar tänkte jag börja med ett allmänt tips. Vill man inte lägga pengar på att köpa boken man vill läsa, så finns ju alltid biblioteket. Men om inte ditt bibliotek har boken du söker, då? Jo, då finns det en liten, smidig tjänst som kallas fjärrlån som innebär att ditt bibliotek lånar in boken du söker åt dig från ett annat bibliotek, mot en liten avgift. Där jag bor kostar denna tjänst 5 kronor/bok, ett mycket överkomligt pris alltså. De flesta (alla?) biblotek erbjuder denna tjänst, dock varierar det lite vilken typ av litteratur de är villiga att fjärrlåna, men det skadar ju inte att fråga. :)

Välkommen till bokbrunnen!

Bloggens namn kan utläsas antingen som bok-brunnen i betydelsen "brunn av böcker", men också bok-brunnen som beskrivning för någon som brinner för böcker - en mer träffande beskrivning av mig finns nog inte! ;)

Jag som är "bok-brunnen" heter Mimmi, och har en hel massa böcker i bokhyllan - jag höll på skriva "för mycket", men böcker kan man väl aldrig få för mycket av? ;) De flesta böckerna i bokhyllan är dock olästa, för biblioteket har ju också så mycket bra som man bara måste läsa, och böckerna i bokhyllan står ju kvar "när jag får tid" (när nu det skulle vara? Jag tycker aldrig jag har tillräckligt med tid för läsningen...).

Helst läser jag verklighetsbaserade böcker om mänsklig grymhet, vilket ni nog snart kommer märka. Men även en och annan deckare eller thriller slinker med, och för all del även romaner, ungdomsböcker och annat.
"Bok-brunnen" kommer jag använda för att tipsa om böcker som jag tyckte var lite extra bra. Jag kommer också motivera min åsikt med att berätta lite om bokens handling, vilket förhoppningsvis väcker ert intresse och får er att genast kila iväg till närmaste bibiotek. ;)
Jag kommer även utnyttja den här platsen i cyberspace till att tipsa om bokrelaterade länkar och annat, t.ex. billiga nätbokhandlar.

Kommentarer och synpunkter mottages tacksamt! Enjoy!

RSS 2.0